Dag 1: New York

Geplaatst op: 20 juli 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 1. New York (19-7)

We zijn in New York! Wat een geweldige stad blijft het toch! Toen we vanuit de taxi de skyline van Manhattan zagen opdoemen dacht ik; we zijn er weer.

Maar even bij het begin beginnen. Dinsdagochtend zijn we om 8 uur vertrokken naar Dusseldorf, om vanaf daar naar New York te vliegen. Alles loopt soepel, mooi op tijd op het vliegveld, snel ingecheckt, wachten duurt ook niet al te lang en om 13.00 uur kunnen we instappen. Uiteindelijk vertrekt het vliegtuig een half uurtje te laat, zo rond 14.00 uur. Het is een mooie rustige vlucht met Air Berlin, de acht uur gaan best snel voorbij. Om 16.00 uur lokale tijd landen we op JFK airport.

Ook hier gaat het weer soepel. Bij de douane geen moeilijke vragen, zoals vorig jaar. Maar even vingerafdrukken afstaan, fotootje maken en daar is de stempel in het paspoort; we mogen er in. De koffers staan al klaar, we kunnen op zoek naar een yellow cab, die ons naar Manhattan brengt.

Hele belevenis, zo’n ritje. Met z’n vieren opgepropt achter in de taxi, terwijl het buiten 31 graden is en binnen niet veel koeler. De chauffeur rijdt als een gek, maar vliegt daardoor wel door de New Yorkse avondspits. Na zo’n driekwartier doemt de skyline van Manhattan voor ons, met het Empire State Building dat overal bovenuit steekt. Wat een geweldig gezicht blijft dat toch. Ook Marjan en Gerard kijken hun ogen uit.

Rond 18.00 uur worden we afgezet bij ons hotel, Le Parker Meridien, vlakbij het Central Park. Prachtig hotel! We hebben twee kamers op de zevende verdieping. Op de 46e verdieping zit een zwembad met uitzicht over Central Park dat we gratis mogen gebruiken. Dat gaan we zeker doen!

Maar eerst de stad in. We lopen naar Times Square. Dit is echt de meest geweldige plek van New York! Wat een mensen, lichtjes, reclame.

Vorig jaar konden we er al geen genoeg van krijgen en ik denk dat we ook dit jaar elke dag wel even zullen gaan kijken. We lopen verder, komen bij Bryant Park, met allemaal terrasjes en een hoop drukte. We eten en drinken even wat en lopen dan weer terug naar het noorden over Fifth Avenue met de sjieke winkels. We kijken nog even bij Rockefeller Center, hier gaan we hopelijk woensdagochtend op, als het helder is.

Om half 10 zijn we terug op onze hotelkamer, een geweldige eerste dag gehad, maar we zijn bekaf. In Nederland is het dan al half 4 in de nacht. Hoog tijd om te gaan slapen dus!

Deze diashow vereist JavaScript.

reacties
 1. Mooie foto’s hoor!

  Ben erg benieuwd hoe je de slide show erin krijgt op een bij wordpress.com gehoste blog. Bij mij pikt hij nooit enige vorm van scripts … dus als je ergens een minuutje vindt om me dat te mailen: gaarne 🙂

 2. Jan Veldhuis schreef:

  Yo! Ik zat 3 jaar geleden ook in het Parker Meridien:)

  Hebben jullie al hambo’s besteld in het hoekje van het hotel? Die zijn de beste van de stad.

  Gr Jan

 3. fam. lubbers schreef:

  Hoi Kelly en Gijs,
  Alles goed met jullie? Wat hebben jullie al een leuke foto’s gemaakt.
  Hier in Portugal ze bekeken. Veel plezier nog. We blijven kijken.
  Gr.
  Arie, Ank, Lars en Sven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s