Dag 2: New York

Geplaatst op: 21 juli 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 2. New York (20-7)

De tweede dag in New York begint al vroeg. Toch een beetje last van een jetlag, dus vroeg wakker. Om 6 uur hebben we er genoeg van en staan we maar op. Ik typ het reisverslag van de eerste dag en Gijs kijkt naar het New Yorkse ochtendjournaal. Het wordt een hete dag, horen we keer op keer. Oost-Amerika heeft namelijk te maken met een hittegolf. Het wordt vandaag zo’n 32 graden en later deze week gaat dat naar ruim 35 graden.

Daarom gaan we vroeg op pad. Om 8 uur vertrekken we naar het Rockefeller Center om New York vanaf het op een na hoogste gebouw te bekijken. Het uitzicht is echt geweldig. Door de hitte is het wel wat heiig, maar er valt nog een hoop moois te zien. Na bijna een uur boven op het gebouw te hebben gestaan, gaan we weer 76 verdiepingen naar beneden.

We nemen de metro downtown om in Greenwich Village en Chelsea rond te kijken. Dat zijn typische New Yorkse wijken met de trappen aan de zijkant van de gebouwen en veel parkjes. We lopen een eind rond en komen zo bij het Highline Park. Dit park is aangelegd langs een oude spoorlijn die van noord naar zuid New York liep. We lopen bijna het hele park door, zeker een paar kilometer, en komen zo weer een stuk noordelijker in de stad.

Precies waar we zijn moeten, bij Madison Square Garden en het grootste winkelcentrum ter wereld; Macy’s. We hebben lekker geshopt, zeker de airco maakte het aantrekkelijk om extra lang binnen te kijken. Want ondanks dat het best te doen is, is het toch wel erg warm. Maar we passen ons tempo aan, drinken regelmatig wat en doen gewoon wat we wilden doen.

Inmiddels zijn we even terug in het hotel om weer op temperatuur te komen en te relaxen. Marjan, Gerard en Gijs zijn aan het zwemmen op de 46e verdieping van het hotel met uitzicht op het Central Park, terwijl ik vast dit verslag typ, zodat we het straks in de lobby, waar we gratis kunnen internetten, online kunnen zetten. Vanavond gaan we lekker uit eten en Times Square in het donker bekijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

reacties
 1. Voorlopig doen wij het in Borne qua temperatuur toch nog met ruim (!) de helft van jullie temperatuur 😉

  Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit. Geniet ervan en alvast een goede reis naar de West-coast!

 2. Rene Marjolein Noella Helene schreef:

  Jeetje, ik heb ook nog even op die website van het hotel gekeken, maar dat zag er echt te gek uit! Wat een uitzicht! En mooie zuilengangen en het eten zag er ook goed uit, toppie. Qua weer is het hier idd wat droger dan begin van de week, maar zomers? naahhh. Dikke knuffel uit Voorst!

 3. Veronica schreef:

  Hey,
  dat ziet er geweldig uit allemaal, prachtig hotel zeg, daar kun je wel even vertoeven! En heerlijk om in het zwembad bij te komen en af te koelen.
  Het is dus heel leuk om weer terug te zijn en voor Gerard en Marjan geweldig om voor het eerst rond te kijken.
  Leuke foto’s van jullie!
  Dag 3, maak er een prachtige dag van! Genieten samen!!
  Liefs van ons uit Duiven!

 4. Mark en Anne schreef:

  Lekker herkenbaar stukje. Foto’s nog veel herkenbaarder!
  Have fun daar!

 5. Irene Kohlen schreef:

  Hey Kelly net aan je reisverslag begonnen. Mooi mooi mooi! Deze keer wil ik ook de High Line gaan bekijken. Wist je dat een Doetinchemse ‘architect’ hieraan heeft meegeholpen? Piet Oudolf. Heeft ook plantjes bedacht van de Gardens of Remembrance in NYC.
  Ik ga snel verder lezen. Het begint hier ook al behoorlijk te kriebelen. Nog 5 weekjes :)))))))
  Nog heel veel plezier daar met z’n vieren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s