Dag 3: New York

Geplaatst op: 21 juli 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 3. New York (21-7)

Onze jetlag is over! Prima geslapen tot half 7, dus we zitten in het Amerikaanse ritme. We gaan vandaag vroeg op pad, om 8.15 stappen we in de metro naar het zuiden van New York. Daar nemen we de Staten Island Ferry. Een gratis boottocht van zo’n 20 minuten naar Staten Island en weer terug naar Manhattan, waarbij we pal langs het Vrijheidsbeeld varen. Vorig jaar zijn we al in de kroon van het beeld geweest, dat slaan we dit jaar over.

Helaas is het door de hitte behoorlijk heiig, waardoor we niet echt een mooi uitzicht hebben op de skyline van Manhattan. Toch valt er nog genoeg moois te zien en op de boot waait een lekker windje. Want het is heet, erg heet. Zo ’s ochtends vroeg is het al 30 graden, later op de dag wordt het nog warmer.

Als we weer terug op Manhattan zijn, beginnen we aan een wandeling door het zuiden. We komen een eettentje tegen met de naam Fatty Snacks, alvast een hint wat je wordt als je daar wat koopt. Die slaan we dus maar over. We lopen naar Ground Zero, waar flink gebouwd wordt aan de Freedom Tower, wat straks het hoogste gebouw van heel Amerika wordt. Een indrukwekkende plek, ook al had het een willekeurige bouwput kunnen zijn. Maar als je dan al die namen in de muur ziet staan van de mensen die zijn omgekomen bij de aanslagen, voelt het toch heel anders.

Na een poos rond te hebben gekeken gaan we naar Century 21, een grote outletwinkel. We kopen niet veel, maar we lopen er een poosje rond omdat het er heerlijk koel is. Uiteindelijk moeten we toch de hitte weer in en lopen naar Wall Street. Via het gerechtsgebouw en de City Hall komen we in Chinatown terecht. Fascinerend om te zien, maar wat een smerige bende. Het stinkt er naar vis, er hangen ‘dingen’ aan de grill wat zowel een rat als een kleine hond kan zijn en ze verkopen ‘echte’ gouden horloges  voor 15 dollar. We lopen door naar Little Italy, waar het een stuk netter is, en eten lekker pasta in een restaurantje. Gelukkig staat ook hier de airco hoog, want inmiddels is de warmte niet echt leuk meer.

Daarom gaan we na het eten met de metro terug naar het hotel. Daar zitten we nu lekker bij te komen. Gijs en ik gaan zo even naar de Starbucks hier aan de overkant van de straat om dit verslag online te zetten, Marjan en Gerard gaan vast zwemmen op het dak van het hotel, dat gaan wij straks ook doen. Vanavond gaan we lekker met een broodje in Central Park zitten, hopelijk is het dan wat afgekoeld.

Deze diashow vereist JavaScript.

reacties
 1. lenie schreef:

  geniet er maar ziet er mooi uit hoor en leuk om te lezen dikke kus ons ( hans en lenie)

 2. Linda schreef:

  Handig, ik typ een heel verhaal van de redactie, dat je Budweiser moet meenemen voor Bert en Ron en zo, mislukt het plaatsen…
  Jammer dan.
  Desalniettemin veel plezier, foto’s zien er goed uit!
  Groet Linda

 3. Sander schreef:

  Goedendag reizigers,
  Met Iker en Samu gaat alles goed hier, elke keer als ik aankom en de deur open doe sprinten ze direct de kamer in. Ik laat ze ook elke dag even naar buiten, vooral omdat Samu daar wel heel erg op aandringt. Jullie hebben het trouwens wel getroffen met dat zwembad, ik hoor verhalen dat het kwik soms stijgt tot 40 graden, dat is meer dan het dubbele van wat wij hier nu hebben :P. Veel plezier in het westen van de V.S de komende weken, ik stuur nog wel een berichtje.

  Gr Sander.

 4. Rene Marjolein Noella Helene schreef:

  Zaterdagmorgen 23 juli, even het reisschema checken; ja vandaag weer een vlucht, Las Vegas. Mmm de laatste dag New York is dus geweest. T is even schakelen met de tijdzones, mn omdat dag 1 meteen voor jullie de dinsdag was en dat bij ons de woensdag lijkt. Hier wordt t dit weekend erg koud, maximaal 16 graden ofzo, brrr, blij dat we woensdag naar de zon vertrekken! Gisteren op het consultatiebureau wilden de dames natuurlijk van alles niks he, de blokkentest? kruipen bij mama, staan om te meten? kruipen bij mama, en zo ook bij de ogentest, de streeptest en het wegen ging wel, maar dan bij mama. Balen, Wat uiteraard wel goed ging was het racen in de gang om de beurt met de poppenkar van het schooltje daar.. maar ja dat hoorde nou weer net niet bij het programma ;-). Ach, we gingen dus weer helemaal happy weg, echter zonder te weten of enige vorm van ontwikkeling zichtbaar aanwezig is, maar we hebben uiteindelijk wel lol gehad. Tot zover even de nieuwsfeitjes uit het kille kikkerlandje, regio Voorst. Liefs R M N H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s