Dag 4: New York

Geplaatst op: 23 juli 2011 door Gijs in Uncategorized

Dag 4: New York (22-7)

Je hebt ze in Nederland niet te vaak, maar héél soms zijn er van die dagen dat je denkt: er mag best een buitje vallen. Heel New York en alle omliggende staten zijn deze hele week al in de ban van de hittegolf en hopen op zo’n thunderstorm. Dat de temperatuur weer boven de 100 F (35 graden) zou komen was gisteren al voorspeld, maar dat de gevoelstemperatuur rond de 110 F (40 graden) zou zijn, daar kwamen we vandaag hardhandig achter.

Omdat het gisteren ook al zo heet was (het schijnt echt uitzonderlijk te zijn voor New Yorkse begrippen) hebben we besloten vanmorgen vroeg over de Brooklyn Bridge te wandelen. Om 8.00 stipt stonden we dan ook in de metro (die overigens perfecte airco heeft) naar de voet van de bekendste brug van New York. Boven aangekomen liep het zweet ons al in straaltjes van het hoofd, maar opnieuw vergoedde het uitzicht heel veel. Aan de overkant van de brug zijn we het Brooklyn Bridge Park ingewandeld, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het Financial District van Manhattan, met ook de nieuwe Freedom Towers.

Vanaf Brooklyn hebben we de metro gepakt naar een station vlakbij het Intrepid vliegdekschip. Dit enorme oorlogsfregat heeft de WO II en de Vietnamoorlog gediend en ligt al een tijd in de haven van New York, waar het als museum wordt gebruikt. We hebben ervoor gekozen een bezoekje aan de binnenkant van het schip uit te stellen tot een volgende keer New York. In plaats daarvan hebben we een broodje gegeten bij Subway en zijn we naar het Central Park gegaan. Bij het monument voor John Lennon (Strawberry Fields) was het behoorlijk druk, evenals in de rest van het park. De softball wedstrijden op de speciaal daarvoor aangelegde courts waren ook alweer bezig. Gisterenavond hadden we daar al even gekeken; nu zijn we ze voorbij gelopen en rechtstreeks de airco van het hotel in gevlucht.

Het idee om af te koelen in het zwembad en wat te zonnen op het dakterras bleek gekkenwerk. Het zwembad was nog lekker, buiten troffen we echter een sauna met well-done gebakken toeristen aan. Rond vieren hebben we een heerlijke burger (best burger in town!) gegeten bij de Burger Joint in ons hotel. Dat ze het goed hebben weggestopt snap je pas als je achter het gordijn stapt; het ziet er erg streetwise uit voor dit chique hotel, maar het eten is zoals gezegd erg goed!

’s Avonds splitsen we ons op. Wij (Gijs en Kelly) hebben thuis al kaarten gekocht voor de honkbalwedstrijd New York Yankees tegen de Oakland Athletics. Marjan en Gerard gaan liever de stad in en gaan nog een keer met de Staten Island Ferry om de skyline van New York bij night te bekijken. We hebben ze nog niet gesproken sinds gisteravond, dus in een later verslag hun belevenissen daar.

Wij vertrekken rond half zes naar het Yankee Stadium. Het is al best druk, maar we zijn snel binnen. We vangen een eerste glimp op van de binnenkant, wow wat een stadion! Zoals het hoort komen we een (hele) grote cola voor we onze plek opzoeken. Die hotdog komt later. We hebben mooie plekken, best hoog maar precies boven de thuisplaat, waar de bal vandaan wordt geslagen.

We hebben geluk met de wedstrijd. Het wordt 17-7 en dat is heel uitzonderlijk in het honkbal. Het is te vergelijken met een 8-3 wedstrijd in het voetbal, horen we halverwege de wedstrijd van twee Oaklandfans, met wie we een hele poos staan te kletsen en alvast wat tips kunnen geven over San Francisco, waar een van hen vandaan komt. De wedstrijd duurt lang door de hoge score. Gemiddeld duurt een honkbalwedstrijd 2,5 uur, deze gaat richting de 4 uur. Iets voor het eind gaan we weg, zo blijven we de drukte voor en na bijna 4 uur hebben we de sfeer goed op kunnen snuiven. Geweldig leuke avond gehad!

Inmiddels is het zaterdagochtend. Ook nu splitsen we op, zodat we alle vier nog even op onze eigen manier van New York kunnen genieten. Gijs en ik gaan zo nog even naar Times Square, winkelen bij de Levi’s store en wat drinken bij de ESPN zone. Marjan en Gerard waren van plan naar het Guggenheim te gaan. Om 1 uur vertrekken we naar het vliegveld, vanmiddag vliegen we naar Las Vegas. Eindelijk echt beginnen aan onze roadtrip. Morgen naar de Grand Canyon, weet niet wanneer we weer internet hebben, dat merken jullie vanzelf.

Deze diashow vereist JavaScript.

reacties
 1. Veronica schreef:

  hi there,
  jullie hebben weer veel gezien en gedaan en inderdaad afzien zeg, met die hoge temperaturen, wij volgen de berichten ook op het nieuws betreft de hittegolf!
  Hier is het op dit moment herfstachtig, heel harde wind en buien!
  Jullie dagen in New York zitten er al op, gaat snel he, op naar Las Vegas!
  Een hele goede vlucht en we zijn weer heel benieuwd naar jullie volgende verhaal.
  Groetjes en een dikke zoen van ons uit Duiven, mam.

  • Sander schreef:

   hey hallo vakantiegangerts,

   Op het nieuws is het al een aantal keren voorbij gekomen, de hittegolf in New York. Er wordt wel verbetering voorspeld, maar zoals je zelf al schrijft maken de bezienswaardigheden een hoop goed.
   Aan de foto’s te zien zijn jullie al aardig aan het verkleuren. Mooie foto’s overigens. Dat stadion heb je er mooi opgekregen. Is dat ook waar jullie zaten?

   Veel plezier nog en tot lezens.

   Groetjes Sander

   • Kelly schreef:

    Hey Sander,

    First: wil je er even achter zetten of het Sander G of Sander L is 🙂 Das wel handig. Foto’s waren inderdaad van de plek waar we zaten, we konden zelf beoordelen of het een ball (wijd) of strike (slag) was 🙂

 2. sjoerd schreef:

  “Kelly, I’m lost,” Gijs said, though Gijs knew she was sleeping
  Gijs is empty and aching and he doesn’t know why
  Counting the cars on the New Jersey Turnpike
  They’ve all gone to look for America

  Leuk om te lezen dat het goed gaat met jullie. UItzonderlijk weer, uitzonderlijke voetbaluitslagen! Lucky you. Veel plezier en wat een prachtige plaatjes bij de verhalen zo. het gaat zo wel echt leven.

  In Vino Veritas!

 3. Henk schreef:

  Hallo vakantievierders,

  Ik loop even een paar dagen achter m.b.t. reactie op jullie reis. (komt door al het geklus binnen de familie). Dag vier is ook leuk, met name het prachtige stadion. Laatste nieuws uit Almelo m.b.t. het nieuwe stadion is, dat het een beetje de vorm krijgt van het honbalstadion.

  groeten Henk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s