Dag 7: Grand Canyon – Page

Geplaatst op: 26 juli 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 7: Grand Canyon – Page (25-7)

Gisteravond waren we zo onder de indruk van de zonsondergang, dat we ook de zonsopkomst boven de Grand Canyon willen zien. Dus staan we om 5 uur op en gaan op pad. Helaas valt het tegen. Het is behoorlijk bewolkt, waardoor de zon amper te zien is. We gaan nog even terug naar bed om nog een uurtje te slapen. Om 8 uur stappen we in de auto om nog meer uitkijkpunten van de Grand Canyon te bekijken en naar Page te rijden.

Bij elk uitkijkpunt zien we de canyon weer op een andere manier. Het blijft prachtig! Het park is ontzettend groot en groen. Naast de rand van de canyon zijn grote bossen met pijnbomen. Er zijn prachtige wegen en wandelpaden aangelegd, waardoor je het park goed kunt ontdekken. Rond half 11 rijden we het park uit, op weg naar Page.

Onderweg rijden we door een bizar mooi landschap met grote hoogvlakten, diepe kloven in de aarde en rotspartijen all over. We kijken onze ogen uit en stoppen een paar keer om foto’s te maken. Rond half 2 komen we bij de Horseshoe Bend. Dat is een kloof in de aarde in de vorm van een hoefijzer waar de Colorado River omheen loopt. Het is een redelijk zware wandeling om er te komen, door mul zand, in 38 graden en zon en op de terugweg flink bergop. Maar het is het waard, wat een prachtig gezicht! We komen niet te dicht bij de rand, want er zijn al een aantal mensen naar beneden gevallen omdat ze van te dichtbij een foto wilden maken. En dat overleef je niet…

Rond 3 uur komen we bij ons hotel, de Days Inn in Page. Wederom een hele mooie kamer, 4 persoons omdat het hier schreeuwend duur is, haast net zo duur als in New York. Dat komt omdat er in de wijde omgeving geen enkele andere plaats is. We gaan gelijk lekker zwemmen om af te koelen van de warme dag. Nu zijn we even op onze kamer, zo meteen gaan we lekker pizza eten. Ook hier in de kamer weer gratis internet, zodat we jullie op de hoogte kunnen houden. In de Grand Canyon was het even afkicken, daar zelfs geen bereik met de mobiele telefoon.

Morgen zijn we ook de hele dag in Page, we gaan naar de Antelope Canyon en lekker relaxen op het strand van Lake Powell. Even bijkomen van alle indrukken van de eerste week van onze vakantie en voorbereiden op de komende 2,5 week waarin we nog veel meer moois gaan zien.

Speciaal voor Marjolein:

Maak je over ons geen zorgen, we hebben het perfect voor mekaar met hele mooie hotels (zie de foto). Jullie ook alvast een hele fijne vakantie en goede reis!

Voor alle anderen:

Bedankt voor al jullie reacties! Heel leuk om vanuit hier te kunnen lezen hoe het met jullie gaat!

reacties
 1. nienke schreef:

  Vanmorgen vroeg wakker (niet eens door Lize maar door Ilsa hihi), dus computer aan en even kijken of er weer een reisverslag is, en ja!
  Heel erg leuk om dit zo te lezen bij mijn ontbijt. Wat een geweldige foto’s, ik denk idd dat je het allemaal zelf moet zien maar we krijgen al een aardig beeld van hoe het daar is.
  Geniet er lekker van en we zijn erg benieuwd naar jullie verhalen. Dat wordt een fotoavond(je).

  dikke knuffel van ons

 2. Veronica schreef:

  Goedemorgen,

  gisteren was inderdaad even afkicken om geen verslag te kunnen lezen maar was wel heel blij met je smsje vannacht!! Alles natuurlijk meteen weer gelezen vanochtend. Wat ziet het er fantastisch uit allemaal, wat een land!
  Je bent echt in een hele andere wereld!
  Ik wens jullie weer een hele mooie dag, geniet overal volop van.

  Liefs voor jullie allemaal en tot horens!

 3. Rene Marjolein Noella Helene schreef:

  Allo allo,

  Ik meende gisteren nog een berichtje te hebben geplaatst, maar kan het nu nergens weer vinden, maakt niet uit. Er stond in dat jullie zulke mooie verhalen en beelden laten zien, heerlijk! Goed te horen dat jullie er intens van genieten!
  Wij vertrekken zo naar Dijon, onze eerste stop van de vakantie. Ook daar is het nog geen mooi weer, maar de voorspellingen voor de komende 2 weken in het Zuiden van France zijn perfect. Wij gaan daar dus even genieten en zijn de 15de weer terug. Ik hoop dat ik in de tussentijd nog de site kan bekijken en lekker meeleven! Heel veel liefs, R M N H

 4. lenie schreef:

  hoi hoi heb alles weer doorgelezen ziet er prachtig uit daar,zal het thuis frond weer ff op de hoogte stellen, dat het jullie goed gaat,hier gaat ook alles prima hoor,maak er een mooie tijd van met zn viertjes dikke kus van je zusje,schoonzusje,tante ,muts,nou ja stop er maar mee hahahaha.

 5. Elles schreef:

  Hallo daar,

  Ochhh, de eerste dagen was ik de site een beetje vergeten maar wat staat er al veel op, en wat maken jullie veel mee! Heel leuk om te lezen allemaal 🙂

  Enjoy!

  xxx

  • Harry schreef:

   Hallo allemaal, vanuit Purmerend volgen wij jullie ook. Door jullie geweldige verslag worden wij steeds enthousiaster en uiteraard maken wij aantekeningen van al datgene wat jullie gezien hebben, zodat wij er ons voordeel ook mee kunnen doen. Heel veel plezier nog verder tijdens jullie indrukwekkende reis.
   Groeten Harry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s