Dag 8: Page

Geplaatst op: 28 juli 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 8: Page (26-7)

Het eerste wat ik denk als ik wakker word is; regent het? Want vandaag willen we naar de Antelope Canyon en die is dicht als het regent. Door het gordijn is het licht, dat lijkt goed nieuws. Maar als ik de gordijnen open doe is het gelijk duidelijk; het is nat buiten. Dat is een flinke teleurstelling, want de canyon lijkt ons ontzettend mooi. Je gaat in een kloof onder de grond en daar zijn heel mooie rood gekleurde rotsen te zien.

Op advies van mensen van het hotel gaan we toch op pad om te kijken of de canyon open is. Maar als we het terrein oprijden komt er net een medewerker aan. Het hek gaat dicht en de canyon blijft de rest van de dag dicht. Het is te gevaarlijk, water stroomt vanuit de bergen de canyon in. Daardoor zijn in 1997 ongeveer tien Franse toeristen verdronken, dus het is goed dat ze geen risico nemen. Maar jammer is het wel!

We gaan daarom naar de Glen Canyon Dam, een dam die bijna net zo groot is als de Hooverdam. Imposant bouwwerk zo in de Colorado River, die er voor zorgt dat er geen overstromingen komen en ook nog de nodige energie opwekt. Er is een mooi visitor center met veel informatie. We kijken een poos rond en leren veel over de werking van de dam.

Daarna rijden we naar Lake Powell, het kunstmatige meer dat door de dam gevormd is. Het is inmiddels droog, de zon breekt door en we hebben mooie uitzichten. Na een poos komt er toch een heel donkere onweerslucht onze kant op, dus we gaan terug naar Page, we willen niet in noodweer terecht komen. De donkere lucht levert wel prachtige foto’s op door het contrast met de bijna witte rotsen.

We doen boodschappen bij de Wall Mart en ’s middags gaan we een potje kaarten op het overdekte terras van het hotel. Aan het eind van de middag klaart het op en kunnen we nog zwemmen. Ook wel lekker zo’n rustdag na alle indrukken van de eerste week.

reacties
 1. Jammer van de Antelope. Was de upper ook niet mogelijk?

  De foto van de rivier is echt mooi. Vooral in groot formaat, als je linksboven de gebouwen en auto’s ziet, dan krijg er wel een beetje een gevoel van de grootte bij.

  gr, Rene

  • Gijs schreef:

   Nee, Upper was ook gesloten. Net die ene dag. Pech gehad.
   Die foto vind ik inderdaad ook mooi, alleen jammer van de elektriciteitskabels die je ziet hangen. Ik ga nog steeds voor de foto van HorseShoe Bend of Monument Valley als beste tot nu toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s