Dag 10: Moab

Geplaatst op: 29 juli 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 10. Moab (28-7)

Vandaag kunnen we een beetje uitslapen. We ontbijten om half 9 en daarna gaan we op pad. Een bezoek aan de parken Canyonlands en Dead Horse Point State Park staat op de planning. Eerst gaan we naar Canyonlands. We rijden naar het uiterste puntje van het Island in the Sky district, het meest toegankelijk deel van de drie districten van Canyonlands. Zo komen we bij het Grand View Point. We hebben een prachtig uitzicht over de canyon. Een ranger is net aanwezig om wat te vertellen over het park. We gaan er bij zitten en leren veel over hoe de canyon is ontstaan en opgebouwd. Onvoorstelbaar dat wat nu vooral rotsen zijn, ooit een goudgeel strand was, een woestijn en een moerasgebied.

Na de uitleg beginnen we aan een wandeling van 3 kilometer langs de rim (rand) van de canyon. Het is een hele mooie wandeling met veel uitzichtpunten. De temperatuur is perfect, zo’n 25 graden met een briesje, waardoor het goed uit te houden is.

Na de wandeling gaan we naar de Green River Overlook, vanwaar we een mooi uitzicht hebben op de Green River. Als laatste in Canyonlands lopen we de Mesa Arch Loop Trail. Een korte wandeling van zo’n 800 meter die heel populair is, omdat het simpel is en een heel mooi uitzicht biedt. En dat blijkt, want veel mensen blokkeren het uitzicht. Daardoor is het bijna onmogelijk om het mooi op de foto te krijgen. Maar het is Gijs toch gelukt.

We eten een broodje op een picknickplaats en rijden door naar Dead Horse Point State Park. Dat is maar 10 minuten verder. Ook hier is het uitzicht weer adembenemend. Hier zien we de Colorado River door de canyon stromen. Ongelooflijk hoeveel moois dit land te bieden heeft.

Rond 16.00 zijn we terug bij het hotel en gaan we lekker zwemmen. We koken pasta in onze hotelkamer, tijd voor wat gezonds na de burgers van gisteravond. Helaas hebben we dat gezonde al in de ban gedaan, want we hebben net een eindje gewandeld en een ijsje van Amerikaanse grootte gegeten. Maar het was wel heel lekker!

reacties
 1. Thijs en Lonneke schreef:

  Hele mooie foto’s en leuk om de verhalen te lezen! We worden er bijna jaloers van… 😉
  Heel veel plezier nog en geniet ervan!

  Groetjes,
  Thijs & Lonneke

 2. Veronica schreef:

  Hallo reizigers,
  Wat zien jullie onvoorstelbaar veel mooie dingen. Kijk mijn ogen uit. Weet dat er veel moois te zien is maar dit overtreft alles. Heel goed dat jij (Kelly) alles zo mooi verwoordt om ons op de hoogte te houden en jij (Gijs) maakt hele mooie foto’ s om ons te laten mee genieten. We volgen jullie natuurlijk met heel veel belangstelling. We kijken dagelijks uit naar mooie verhalen en foto’s.
  Groetjes aan allemaal.

  pap

 3. SanderG schreef:

  Haha, probeer mezelf voor te stellen hoe het er achter de camera uit gezien moet hebben, waarschijnlijk een horde mensen met Gijs ertussen, vechtend voor een mooi kiekje. Maar dat is wel gelukt hoor! De katten maken het hier prima, hoewel Samuel wel erg irritant is, daarintegen is Iker heel rustig en lijkt ze alles wel prima te vinden. Heel veel plezier nog in de komende dagen, ikzelf vertrek komende zondagochtend en zal gaan kijken of het mogelijk is om nog een bericht te plaatsen vanuit Denemarken!

  Groeten Sander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s