Dag 13: Capitol Reef – Bryce Canyon

Geplaatst op: 1 augustus 2011 door Gijs in Uncategorized

Dag 13. Capitol Reef – Bryce Canyon (31-7)

Omdat Kelly en Marjan naar de laundry (wasserette) zijn, mag ik (Gijs) vandaag het reisverslag maken. Allereerst vinden we het heel leuk dat onze verslagen ook bij Oma Adams bezorgd worden, en dat iedereen zo enthousiast meeleest en -leeft. Bedankt daarvoor!

Na een nacht vol onweer en regen in Torrey, gaan we rond 9.00 weer vol goede moed op pad, vandaag naar Bryce Canyon (120 mile). Omdat we over de scenic byway 12 willen rijden hebben we al wat extra tijd voor de route ingecalculeerd. De scenic byway 12 voert ons vanaf de eerste mile al langs bergweides, groene akkers, boerderijen en prachtige landhuizen. Een heel ander aangezicht dan gisteren, toen het vooral de rotsen waren die de boventoon voerden. Wat ook opvalt is dat het veel hoger, vochtiger en dus groener is (én dat er allerlei beesten over de weg wandelen). Dit gebied heet het Dixie National Forest, en is op haar hoogste punt 2800 meter hoog.

Onderweg stoppen we een paar keer bij uitkijkpunten, die ze hier overigens perfect hebben aangelegd. Vrijwel altijd staat er een bord bij met informatie over het gebied. En als er een uitkijkpunt gemaakt is, is die er meestal niet voor niets. Zie hiervoor de foto’s onderaan. Bij Kiva Koffeehouse stoppen we voor een kop koffie en een huisgemaakte chocolate-chip cookie. Het café/restaurant is gebouwd op de hoek van een rots, met mooi uitzicht over de heuvels. Als we een halfuurtje later weer op pad gaan rijden we door het Grand Staircase Escalante national monument heen. Dit is een gebied vol rotsformaties en enorm diepe kloven. We rijden op een hoogte van zo’n 2500 meter en kijken links en rechts de afgrond met rotsen in. Telkens wisselen Grand Staircase en Dixie elkaar af, en elke keer verandert de natuur compleet.

Rond 14.00 bereiken we onze eindbestemming voor vandaag: Bryce Canyon National Park.  Donkere wolken pakken zich echter samen boven de heuvels; als dat maar goed gaat…. We rijden allereerst naar Sunset point, een uitkijkpunt dat gek genoeg niet per se het mooiste is bij zonsondergang. Prachtige ‘hoodoos’ geven de kloof een vreemd aangezicht, ze lijken wel wat op de Goblins van gisteren maar zijn een stuk puntiger.  Als we even later ergens in het bos een picknickplaats vinden stoppen we en claimen we de vrije picknicktafel. 3 minuten later begint het te regenen en te onweren. Snel terug in de auto en daar het brood opeten dus.

Omdat het er niet naar uitziet dat de regen snel gaat stoppen, rijden we de 18 mile lange weg door het park tot het eind en maken we onderweg snel wat foto’s. Nadat we ons motel (grote kamer!) hebben opgezocht, dumpen we daar onze spullen en keren we terug naar het park. Inmiddels is het weer droog en schijnt zelfs de zon. In 1 streep rijden we naar het Bryce Point, hét uitkijkpunt van het park. Gezien de drukte op de parkeerplaats (en een Chinees die als een gek en weer aan het rennen is en overal foto’s van wil maken) gaan we er vanuit dat de reisgidsen weer kloppen. En ja, het is inderdaad geweldig. 360 graden uitkijk over het park, met de bergen op de achtergrond. Mensen moeten natuurlijk weer de gekste capriolen uithalen voor hun ultieme foto en mijn maag keert zich dan ook bijna om als een meisje even uit balans raakt op een klein uitstekend rotsje boven de 1000m diepe afgrond. Gelukkig (of misschien helaas) voor haar gaat het net goed. We spotten en passant ook nog een ratelslang, die hier zeer veel voorkomt.

Een nieuw onweersfront komt er alweer aan en we besluiten daarom het voor gezien te houden voor vandaag. Eerst nog een paar koude Budweisers voor mij en Gerard kopen natuurlijk…

 

reacties
 1. Veronica schreef:

  he Gijs,

  leuk om vandaag jouw verhaal te lezen, weer hele mooie foto’s gemaakt, maar die slang…!!
  Bij jullie thuis is alles prima, hebben lekker geklust en de poesjes zijn de hele dag op jacht geweest in de tuin en waren lekker moe toen we naar huis gingen.
  Maak er weer een mooie dag van en geniet volop samen!

  Groetjes en een dikke knuffel van ons uit Duiven!

 2. fam. lubbers schreef:

  Hoi Kelly en Gijs,

  Leuke verslagen toch steeds en mooie foto’s. Ik denk dat jullie vermoeider terugkomen dan jullie gegaan zijn,. Geniet ervan. Jullie zitten alweer op de helft van jullie reis. Gaat snel.

  Gr.

  Ank

 3. Henk schreef:

  Hallo vakantievierders,

  prachtige verhalen en foto’s.
  Gijs, door de prachtige verhalen en foto’s ben je bij oma weer met stip gestegen.

  Henk

 4. Linda schreef:

  Leuk, van Milka koe tot ratelslang. En de natuur blijft overweldigend! Ennuh Kelly, ben je Leo al tegengekomen? 🙂 Hij heeft de oversteek ook gemaakt.
  Veel plezier nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s