Dag 14: Bryce Canyon – Zion National Park

Geplaatst op: 2 augustus 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 14. Bryce Canyon – Zion (1-8)

Vandaag hebben we een korte rijdag voor de boeg. We gaan van Bryce naar Zion National Park, ongeveer 2 uurtjes rijden. Dus rijden we om 11 uur al het park in. Gelukkig is het een stuk beter weer dan gister, komt goed uit want we hebben drie wandelingen op de planning. De eerste is gelijk bij het begin van het park, de Canyon Overlook Trail. Over rotsen lopen we een eind en komen bij een mooi uitkijktpunt, vanwaar je uitzicht hebt over de hele canyon. Onderweg komen we 2 uilen in een boom tegen. Ze blijven heel rustig zitten en laten zich prima op de foto zetten. Grappig om te zien!  Na een uurtje zijn we weer beneden.

In Zion mag je maar op een weg, van oost naar west, met de eigen auto rijden. Langs de mooiste punten, van noord naar zuid, rijdt een shuttlebus die je gratis kunt gebruiken. Dus rijden we eerst het park door en weer uit, naar ons motel. Dat ligt ongeveer 5 minuutjes buiten het park. We zijn vroeg, maar kunnen alvast inchecken. We hebben weer een mooie kamer, met een keuken. Voor de deur is een groot grasveld met picknicktafels en er is een mooi zwembad. Daar gaan we later vandaag gebruik van maken. Maar eerst gaan we terug naar het park.

We nemen de bus naar het meest noordelijke punt van het park. Daar begint een wandeling van 3 kilometer langs de rivier. Het is een mooi wandelpad met prachtig uitzicht over de rivier en op de hoge rotswanden er omheen. Aan het eind van deze wandeling begint een tocht door de rivier. Dat lijkt ons heel mooi, maar helaas hebben we er te weinig tijd voor. Je hebt er ook speciale waterdichte schoenen voor nodig en stokken. Als we hier ooit terugkomen staat deze wandeling zeker op de planning.

We lopen terug naar de bus en stappen drie stops later weer uit voor de Weeping Rock Trail. Het is een steile weg naar boven, gelukkig maar kort. En het is de klim waard. We komen uit onder een grote overhangende rots, waar water vanaf stroomt. Vanonder de rots kijk je dus op een stroom water die naar beneden komt. Heel mooi!

Er is nog een wandeling die we willen doen, maar die doen we morgenochtend. We gaan terug naar het motel en gaan lekker zwemmen. Heerlijk om zo af te koelen, want het is warm geworden, zo’n 34 graden. We koken lekker pasta in ons keukentje en eten die voor de deur op aan de picknicktafel. Prima vakantie zo!

Morgen gaan we op weg naar Las Vegas. We zijn heel benieuwd naar de Wynn, het hotel waar we slapen, volgens zeggen het sjiekste hotel van de stad. Anderhalve week geleden waren we ook al in Las Vegas, vanwaar we ons autorondreis zijn begonnen. De tijd vliegt, maar door de vele dingen die we al hebben gezien lijkt het ook of we al weken onderweg zijn. Gelukkig hebben we nog ruim anderhalve week te gaan, want het bevalt meer dan prima!

reacties
 1. Steven schreef:

  Mooi hoor, prachtige foto’s!

  Met de cats gaat ook alles goed, al kan Samu wel af en toe een kalmeringspilletje gebruiken 🙂
  Nou ik zou zeggen, enjoy the rest of the time!

 2. Harry schreef:

  Beste Kelly en Gijs!
  Vandaag heb ik jullie verslag tot nu toe gelezen en het is indrukwekkend! Harry en ik gaan op 1 september a.s. ook een rondreis maken vanaf Los Angeles. We hebben er al veel over gelezen, maar jullie verhaal vertelt ook heel veel en daardoor heben we er nog meer zin in! Wat een indrukken doen jullie op in een korte periode. Nog heel veel plezier, goede reis en wij lezen met jullie mee! Groeten ook aan Gerard en zijn vrouw.

  Harry en Fiet Slingschröder

 3. Lianne Molenbroek schreef:

  Hey!

  Mooie verslagen hoor. En mooi dat jullie er zoveel plaatsen. Aan de foto’s te zien, zien jullie echt prachtige en soms ook echt bizarre dingen (die slangen :O) daar 🙂 Nou ik zou zeggen geniet weer van Vegas en laat je maar even flink in de watten leggen in dat superdeluxe hotel natuurlijk 😉

  Groetjes, Lianne

 4. nienke schreef:

  dag familie,

  Wat maken jullie toch ontzettend veel leuke dingen mee, je hebt de neiging om op het vliegtuig te stappen en dat ook allemaal te gaan bekijken.
  We hebben hier nu 2 dagen mooi weer gehad maar helaas was dat maar weer even het regent alweer, misschien dat jullie de zon mee kunnen nemen als jullie terug komen.

  veel plezier nog en geniet van Vegas.

  Liefs Nienke en co

 5. hans en jopie schreef:

  Wat een geweldige reis maken jullie.Door computerpanne nu eerst jullie prima verslagen gelezen en ervan genoten.Wat een land.Goede reis verder en genieten !!
  Liefs Hans en Jopie

 6. Rene Marjolein Noella Helene schreef:

  Hi, Na een weekje afwezig op het net, nu in een ruk 7 dagen reisverslagen en foto’s door zitten nemen om half 2 ’s nachts, nu eindelijk in St Maxime de internetverbinding het doet! Wat een geweldige ervaringen doen jullie op. Ik las net dat Veronica geloof ik zei dat jullie nog wel een vakantie nodig hebben om bij te komen en na te genieten! Dat lijkt mij ook!

  Bij ons is alles okay, de meiden vinden het hier prachtig, zijn helemaal aan het Franse leven en ritme gewend en vinden alles fantastisch, ze zijn zo lief en gezellig, we genieten volop en het is fantastisch weer na een uurtje of 10 in de ochtend. We starten met een soort mistige bewolking, maar tegen de tijd dat het ontbijt voorbij is, is het stralend weer met een lekker briesje. Goed vol te houden hier in la puiscine! Dat sms-en van de week verliep perfect. Gek dat je zo ver uit elkaar zit en toch live kan zijn. N & H hebben het veel over Oma Jan en Opa Gerard. We hebben verteld dat jullie aan de andere kant van de zee zijn (beetje gesmokkel met topografie) en dat spreekt ze wel aan! Hele verhalen hebben ze elke keer als we de zee zien, zo leuk! Faraway so close.

  Lieve groet, René, Marjolein, Noëlla en Hélène

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s