Dag 15: Zion – Las Vegas

Geplaatst op: 5 augustus 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 15. Zion – Las Vegas (2-8)

Oh. My. God. Op z’n Amerikaans. Dat is eigenlijk het enige wat ik over Las Vegas kan zeggen. Maar daarover later meer. Want we beginnen deze dag in Zion National Park. Omdat we vandaag niet zo lang hoeven te rijden (een uurtje of 3) besteden we de ochtend nog in het park. We lopen naar de Lower Emerald Pools, dat is een soort mini-meertje in de bergen.

Net als gisteren parkeren we de auto in het park en gaan daarna verder met de shuttlebus, die langs de verschillende uitkijkpunten voert. We stappen uit bij het beginpunt van de wandeling. Het is niet ver, zo’n 1,5 kilometer lopen. Als we net op weg zijn schiet ineens een groot hert voor ons het pad over. Helaas is ie te snel de berg op verdwenen om er een foto van te kunnen maken.

Binnen 20 minuten zijn we bij de pools. Ook hier weer een prachtig zicht op het water, kleine watervallen, de bergen en het dal. Wat is dit toch een prachtig park! Voor mij de mooiste die we gezien hebben. Niet het meest spectaculair, maar alles bij elkaar wel erg mooi. Via een andere weg lopen we weer terug naar beneden. Ook hier weer een prachtig pad. Rond 11 uur stappen we weer in de bus. We kijken nog naar een film over Zion en stappen daarna in de auto. Op naar Las Vegas!

We verlaten Utah en rijden de staat Nevada in. Goed nieuws voor Gijs en Gerard, het bier bevat hier weer ruim 5 procent alcohol, in plaats van de 3,2 in Utah. Maar het betekent ook een uur tijdsverschil. Het is hier nu weer 9 uur vroeger dan bij jullie.

Na een tijd rijden doemt midden in de woestijn ineens de skyline van Las Vegas voor ons op. Prachtig gezicht. En apart om weer terug te zijn in de stad waar we 2 weken geleden met onze autorondreis begonnen en even terug te denken aan al het moois dat we tot nu toe gezien hebben.

Maar nu Las Vegas! Wat een stad! Van ver zien we ons hotel al liggen, de Wynn. Wat een gebouw, een van de hoogste van de stad, met een glimmende rood bronzen kleur. We parkeren de auto en gaan eerst maar eens kijken waar we moeten zijn. Wat we zien valt bijna niet te beschrijven. Zo bizar, zo groot, zo luxe. Als we binnenkomen staan we eerst bij de Ferrari-dealer, waar je een mooi autootje kunt uitzoeken als je geluk hebt met gokken. Op de marmeren vloeren liggen ontzettend grote kleden. Via het casino zoeken we een weg naar de lobby. Eerst moeten we door een complete binnentuin, met metershoge bomen en lichtjes.

Maar het wordt nog gekker. Op dat moment hebben we onze kamer namelijk nog niet gezien. Wij hebben een kamer met stripview op de 23e verdieping, Marjan en Gerard op de 27e verdieping. De verwondering begint op het moment dat we de kamer binnenkomen. We drukken op een knopje en automatisch schuiven de gordijnen voor de ramen weg. En dat biedt zicht op een groot deel van de Strip, de hoofdstraat van Las Vegas. We kijken uit op het Palazzo, Treasure Island en de Mirage. Dit alles kunnen we bekijken vanuit ons kingsize bed, met satijnen lakens en ontzettend kussens. De badkamer maakt het helemaal compleet met prachtige douche, super groot bad, marmeren tegels… Zelfs de satijnen badjassen hangen al klaar. Natuurlijk drukken we een paar keer op de knopjes om de zware gordijnen automatisch open en dicht te laten gaan. Dit wil ik thuis ook!

Jullie zullen het merken, ik raak er niet over uitgesproken. Het is zo bijzonder, zo luxe. Hier gaan we goed van genieten! Het is bijna zonde om de kamer uit te gaan. Maar er moet ook gegeten worden. Vandaag gaan we eten bij het buffet van de Wynn, volgens reisgidsen het beste buffet van Las Vegas. Nou, we hebben de rest niet geproefd, maar ik geloof het zo! Ook hier kijken we onze ogen uit. Meterslang buffet met alles wat je maar kunt bedenken. En die toetjes! Paradijs op aarde. Nog nooit zo lekker gegeten!

Nu is het tijd om naar buiten te gaan en Las Vegas te ontdekken. Wat een hitte (nog zo’n 30 graden om 9 uur ’s avonds) en wat een drukte op straat. We lopen langs alle bekende hotels. The Venetian, met de gondels en de Canal Grande, zoals in Venetië. En natuurlijk het Bellagio, waar Oceans Eleven is opgenomen. We kijken naar de bekende show met de fonteinen, prachtig! Rond 11 uur zijn we terug in ons hotel. Marjan en Gerard gaan naar bed, Gijs en ik gaan nog even ‘gokken’. We spelen een leuk spel op de gokkast, met een inzet van 15 cent per keer, haha. We hebben geluk en winnen 30 dollar! Mooi succes op de eerste dag.

Hier helaas geen gratis internet. Dat is wel opvallend, in de meest goedkope motels in de middle of nowhere hebben we gratis internet, maar hier in dit super luxe hotel moeten we 20 dollar betalen om 24 uur te kunnen internetten. Dat gaat te ver, dus even een paar dagen geen verslag van ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s