Dag 17: Las Vegas – Death Valley

Geplaatst op: 5 augustus 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 17. Las Vegas – Death Valley (4-8)

Vandaag moeten we al weer vertrekken uit Las Vegas. Helaas. Want van deze luxe hadden we nog wel even willen genieten. Hoewel het overdag eigenlijk te warm is om dingen buiten te ondernemen. Maar hier komen we zeker terug en dan in de winter. Dan is het namelijk overdag ‘maar’ zo’n 25 graden.

Om 9 uur stappen we in de auto, op weg naar Death Valley. De woestijn en het laagste punt van Amerika. En ook gelijk de warmste plek op het noordelijk halfrond, het wordt hier in juli en augustus gemiddeld 48 graden. Er staat ons dus de nodige hitte te wachten… Eerst gaan we nog naar de Walmart om inkopen te doen voor de komende dagen. Na uitgebreid eten in Las Vegas moeten we weer even op rantsoen, dus vanavond sla met stokbrood.

De weg naar Death Valley is lang en saai. Onderweg valt weinig te zien. Maar als we eenmaal het park inrijden wordt dat ruimschoots goedgemaakt. Eerst gaan we naar Dantes View, een mooi uitkijkpunt over de vallei. Wat we hier zien is ook weer bizar, zo totaal anders dan al het andere wat we al gezien hebben. We kijken uit over Badwater, het laagste punt van Amerika. Hier gaan we straks nog heen. Er omheen zijn hoge bergen. En je ziet de hitte gewoon zinderen op het zout dat in Badwater ligt. Op dit uitkijkpunt valt het trouwens erg mee met de warmte, een aangename 28 graden.

We rijden door naar Zabriskie’s Point. Ook een heel mooi uitzichtpunt, maar dan een stuk lager. En dat is aan de temperatuur te merken. Het is zo’n 42 graden en het waait ontzettend hard. Het lijkt net of iemand met een föhn op je blaast. Dus we maken wat foto’s en zoeken gauw de airco van de auto weer op. We dalen steeds verder af en de temperatuur stijgt. Op het moment dat we uitstappen in Badwater is het 47 graden. Wat een hitte! Dus ook hier blijven we niet te lang buiten de auto.

Maar het kan nog gekker. Want naarmate we verder de woestijn inrijden wordt het nog warmer. We willen een foto maken van de temperatuurmeter in de auto. We zijn blij als we de 48 graden er op hebben. Maar dan wordt het nog 49 graden en zelfs even 50 graden. Dus de eerste foto’s kunnen we weer verwijderen.

We rijden een mooie weg, de Artist Drive. Deze voert tussen de rotsen door, die prachtige kleuren hebben. Van roze, paars en blauw tot groen, zachtgeel en glimmend goud. Super mooi om te zien! Ook hier weer een prachtig stuk Amerika, wat een land! We logeren in de woestijn, in Stovepipe Wells. Daar zitten we nu in onze kamer (gelukkig met airco) even lekker af te koelen en ik werk de website bij. Door de drukte in Las Vegas de afgelopen dagen geen tijd gehad voor reisverslagen, dus die heb ik net gemaakt. En eindelijk online gezet. Want ook hier zitten we weer in de middle of nowhere en is er geen mobiel netwerk, maar internet is er wel.

Van voor ons motel hebben we een mooi uitzicht op de zandduinen, waar we straks de zonsondergang gaan zien. En daarna kunnen we nog zwemmen onder de sterrenhemel, wat een vakantie!

reacties
 1. Veronica schreef:

  Hey, goedemorgen, voor jullie goedenacht!!

  Eindelijk haha!

  We kunnen weer lezen, ik wist natuurlijk wel dat het even zou duren, maar toch!
  Ik schreef eerder al dat het afkicken wordt voor ons als jullie straks terug zijn.
  Kel, wat heb je er weer geweldige verhalen van gemaakt, het is iedere keer weer fantastisch om te lezen, zo gedetailleerd en zo enthousiast, het is net of we er bij zijn.
  Wat een luxe daar in het Wynn Hotel! Mooie hotelkamer en alles uitgeprobeerd, zou ik ook gedaan hebben haha!!
  Flinke winst gemaakt en lekkere coctails gedronken, ben zo benieuwd naar alle foto’s.
  Nu in Death Valley en wat een temperaturen!

  Nou lieverds, slaap ze, groetjes voor jullie allen en wij blijven jullie volgen! Kus mam.

 2. Mooi mooi mooi. Bedankt voor de drankjes tip in Vegas 🙂
  Jammer (gelukkig! Denk ik stiekem) dat de meiden nog geen 18 zijn, maar die vermaken zich ook vast wel elders in het zwembad ofzo.

  Het blijft erg leuk om te lezen over al die plekken waar wij a.s. maandag naartoe vertrekken.

  Geniet nog even! In Borne mis je niks bijzonders 😉

 3. Marja schreef:

  Hey Kel, Gijs, Marjan en Gerard,
  Wat een vreeeeeeeeeselijke mooie reis maken jullie. Heb net pas jullie linkje gehad dus ben even snel aan het koppensnellen. (computer problems) Echt fantastisch! Ben heel benieuwd straks naar de rest van de foto’s. Maar wat een hitte. Nee dan kun je maar beter hier in Nederland tot aan je enkels in het water staan. Toch? nee hoor!
  Nog even lekker genieten van de laatste week. Heel veel plezier nog!
  Groetjes uit Duiven,
  Marja en de rest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s