Dag 18: Death Valley – Lee Vining

Geplaatst op: 6 augustus 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 18. Death Valley – Lee Vining (5-8)

Best leuk hoor, die woestijn, maar na een nachtje is het wel mooi geweest. Om 8 uur stappen we in de auto en dan is het al tegen de 40 graden. Wel heel bijzonder om een keer mee te maken. Gisteravond bleef het nog lang warm. Gijs en ik hebben nog een poos gezwommen, de enige manier om een beetje af te koelen, naast de airco in de motelkamer. En de sterrenhemel is echt prachtig, want het is pikkedonker in de woestijn. Dus hebben we rond half 12 nog een poosje buiten gestaan om al het moois te bekijken.

Maar nu is het mooi geweest, op naar een koeler deel van het land. We rijden Death Valley uit in de richting van Lone Pine. Daar beginnen de Alabama Hills, bekende bergenformatie waar veel films zijn opgenomen. Alleen geen films die ik ken… Ook ligt hier Mount Whitney, de hoogste berg van de 48 aaneengesloten staten van Amerika. We rijden via de Whitney Portal Road een heel eind naar boven. Prachtige weg met mooie uitzichten. En boven is het helemaal mooi. Een grote waterval stroomt hard naar beneden. Prachtig gezicht!

Via Big Pine rijden we verder naar het noorden, naar het plaatsje Bishop. Hier is de van oorsprong Nederlandse bakkerij Erik Schat’s Bakkerij gevestigd. Ze hebben hier Nederlands brood en andere lekkernijen. Daar hebben we wel zin in! Maar wat een gekkenhuis is het hier, zo druk! We kopen verschillende soorten brood en eten het op op een picknickplek aan de overkant van de straat. Heerlijk!

We stappen weer in de auto, want onze eindbestemming ligt nog een stuk noordelijker. Daar komen we via het lake-district. Het is hier echt prachtig. We maken een omweg langs drie grote bergmeren, wat een verschil met de woestijn waar we vanmorgen nog waren. We kunnen er nog niet over uit hoe sterk het landschap hier kan veranderen in relatief korte tijd.

We rijden verder naar Mono Lake. Dit is een super zout meer, zouter dan de zee. En in het water staan een soort van pilaren, die gevormd zijn door het zout en kalk. Heel apart gezicht en mooie contrasten van het azuurblauwe water, knalblauwe lucht, groene planten en kale rotsen. Genoeg foto’s kunnen maken! En nu zitten we in de tuin van onze slaapplaats van vannacht, de Lake View Lodge. Inderdaad met uitzicht op Mono Lake. We hebben een gezellige cottage. Even van genieten, want vanaf morgen slapen we 3 nachten in een tent in Yosemite…

reacties
 1. Veronica schreef:

  He luitjes,
  net jullie belevenissen in Death Valley en Lee Vining gelezen en de foto’s bekeken van de afgelopen drie dagen, geweldig!
  Wat een verschil, eerst de luxe en de drukte van Las Vegas dan de stilte van Death Valley, die ene foto lijkt wel een maanlandschap en dan die prachtige waterval, super mooie foto!

  Groetjes van ons, mam.

 2. Henk schreef:

  Hallo vakantiegangers,

  ik heb net jullie belevenissen van de afgelopen dagen gelezen en de foto’s bekeken.
  Prachtige teksten en mooie foto’s.
  Het is geweldig om dit op afstand te mogen volgen en vooral na een triest avondje voetbal, voor sommige teams. Ook de zwart/witte club heeft nog opstart problemen, maar het komt goed.

  groeten Henk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s