Dag 22: Yosemite – San Francisco

Geplaatst op: 10 augustus 2011 door Gijs in Uncategorized

Dag 22. Yosemite – San Francisco

Na 3 nachten gaan we onze tent verlaten! Fijn! Want ondanks dat het een groot voordeel is om midden in het park te zitten, slapen in Curry Village doen we nooit meer. Gelukkig hebben we de laatste 3 nachten een mooi hotel in San Francisco om de reis goed af te sluiten.

Nog even terug naar Yosemite. Want is wel een heel mooi park! Vanmorgen gaan we nog een wandeling maken, in de Tuolomne Grove. Daar staan hele grote Sequoia bomen. En die willen we nog wel even bekijken. Dus nadat we onze koffers weer ingepakt hebben stappen we in de auto richting de uitgang van het park. De bomen liggen op weg hier naartoe. We moeten nog wel een flinke wandeling maken om er te komen. De heenweg is een makkie, anderhalve kilometer stijl naar beneden.

Na 20 minuten komen we bij de eerste Giant Sequoia. Inderdaad flink groot! Maarja, het blijft een boom. Niet heel spectaculair eigenlijk. We lopen nog een stuk door, naar een andere reuzenboom. Hier zit een gat onderin de stam, waar je doorheen kan lopen. We maken wat foto’s met onszelf erbij, zodat je de verhouding goed kunt zien. Best leuk, maar zeker niet het meest bijzondere wat we deze reis hebben gezien. Dus gaan we weer terug naar de auto. Dat valt niet mee, want wat op de heenweg een makkie was, is nu een flinke klim.

Rond 11 uur rijden we de weg weer op, op naar San Francisco! Onderweg is niet veel bijzonders te zien. We verlaten de bergen en rijden door grote vlakten die ontzettend dor zijn. Hier is het nog 30 graden. Maar het moet nog flink afkoelen, want in San Francisco is het ’t hele jaar rond de 18 graden. Daar kunnen we ons nu nog niets bij voorstellen. We rijden verder door een gebied vol fruitbomen en wijnstronken, hier wordt dus de lekkere rosé gemaakt die we al 3 weken drinken…

Naarmate we dichter bij San Francisco komen wordt het drukker op de weg, maar het is goed te doen. Gijs en Gerard rijden ons ook deze laatste etappe weer perfect naar onze eindbestemming. Rond 3 uur zijn we bij ons hotel, Le Meridien. Van dezelfde keten als het hotel waar we 3 weken geleden in New York sliepen.

Gijs en Gerard gaan gelijk weer verder, zij moeten de auto inleveren op het vliegveld. Deze laatste dagen in de stad hebben we geen auto nodig. Marjan en ik checken in, we hebben 2 prachtige kamers. Wat een luxe na die tent! Rond 5 uur zijn Gijs en Gerard weer terug, auto veilig afgeleverd. We relaxen even op de kamer en daarna gaan we op pad.

We lopen naar Fishermans Warff. Vanuit ons hotel is dat ongeveer 20 minuten lopen. We lopen langs de haven. Mooi uitzicht over het water en op de Bay Bridge. Op een gegeven moment vangen we een eerste glimp op van Alcatraz. Die voormalige gevangeniseiland gaan we donderdagavond bezoeken. Ook zien we de eerste pieken van de Golden Gate Bridge, maar door de laaghangende bewolking, die heel normaal is in deze stad, kunnen we de bekende brug niet helemaal zien. Het is trouwens behoorlijk fris, een graad of 17. Dat is heel andere koek dan de 30-40 graden van de afgelopen weken. Niks aan!

Het is niet zo heel druk op straat, tot we bij Fishermans Warff aankomen. Daar heeft zo te zien heel San Francisco zich verzameld. En het is er ook heel leuk. Een grote pier vol met winkeltjes en restaurantjes, waar we lekker wat eten. We hebben nog geen zeeleeuwen gespot, maar die liggen achter op de pier, daar komen we morgen nog. We lopen terug naar het hotel. Marjan en Gerard gaan vast naar hun kamer, wij gaan nog even naar de supermarkt om wat inkopen te doen, zodat we morgenochtend wat te eten hebben en zo een wijntje kunnen drinken. Nu op de hotelkamer en toch maar voor flink wat dollars internet genomen tot morgenavond. Kunnen we jullie in ieder geval nog van 2 reisverslagen voorzien. Morgen gaan we fietsen over de Golden Bridge en door de rest van de stad. Morgen kunnen jullie zien en lezen hoe het was.

reacties
 1. Liza schreef:

  Leuk verslag weer! Tip: als jullie de Golden Gate Bridge over willen lopen of fietsen en het lijkt in de stad mooi weer, neem dan wel een jas mee, want het koelt over die brug gewoon graden af.

  Geniet ervan!!

 2. Veronica schreef:

  He Hallo allemaal,

  zo, in de bewoonde wereld aangekomen, jullie verslag weer met plezier gelezen en een hele “mooie boom”!! Je staat er leuk op, Kel.

  Wat een verschil in temperatuur, geniet nog even de laatste dagen in San Francisco, fiets ze!

  Wij wachten jullie zaterdag op met een lekkere lunch!

  Veel plezier, liefs voor jullie allemaal van ons, mam.

 3. nienke schreef:

  Hoi hoi,

  Ik zal jullie reisverslagen nog gaan missen, was erg leuk om te lezen. En die 18 graden is eigenlijk niet zo verkeerd kunnen jullie alvast wennen aan het nederlandse klimaat, maar hopelijk hebben jullie wat ruimte in jullie koffers over voor wat zonnestralen.

  Nog veel plezier de laatste dagen.

  liefs nienke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s