Dag 23: San Francisco

Geplaatst op: 11 augustus 2011 door Kelly in Uncategorized

Dag 23. San Francisco (10-8)

Vandaag gaan we fietsen door de stad. Dus gaan we eerst op pad naar de fietsverhuur. Na een korte uitleg kunnen we op pad. We fietsen langs het water naar de Golden Gate Bridge. Deze bekende brug willen we natuurlijk wel opfietsen. Het is geen makkelijk tochtje, want in heel San Francisco gaat het flink bergop en af. Als we net op pad zijn hebben we een mooi zicht op Alcatraz. Hier hebben we morgenavond een rondleiding.

Al gauw komt ook de brug in beeld. Mooi om te zien! We zijn redelijk bijtijds, rond half 10, en nu is de brug nog goed zichtbaar. De stad ligt namelijk bijna altijd in de mist, waardoor de bovenkant van de brug door de wolken niet meer te zien is. Maar nu is in ieder geval het eerste deel goed zichtbaar. Na een flinke klim staan we aan de voet van de brug. Het is hier heel druk, maar we kunnen er mooi tussendoor fietsen. De brug is ongeveer 2 kilometer lang. Aan de andere kant van de brug is het flink bewolkt en behoorlijk koud. Je kunt doorfietsen naar een ander stadje en vandaar de ferry terugnemen, maar wij fietsen de brug weer over om terug te komen in de stad.

We fietsen een groot deel langs de grote oceaan. Ook dit is best zwaar omdat het heel steil  omhoog gaat. Beenspieren goed getraind vandaag. In de middag komen we uit in het Golden Gate Park. Een heel groot park dat een flink deel van de stad beslaat. Er zit onder andere een groot museum in, een festivalterrein en een Japanse theetuin. Via het park gaan we naar Alamo Square. Daar staan de bekende gekleurde huisjes van de oude tv serie Full House. Heel leuk om te zien. Gelukkig gaan we nu een deel bergaf, dat schiet een stuk meer op.

Via de City Hall rijden we naar Lombard Street. Daar zit een super stijl kronkelig weggetje dat ook een echte toeristentrekpleister is. Natuurlijk willen we dat zien. Maar eerst moeten we heel steil omhoog om er te komen. Auto’s staan er al in de file, veel mensen willen het weggetje met de eigen auto rijden. Dat is een beste hellingproef. Ook voor ons. Fietsen is hier echt niet mogelijk, we lopen naar boven. De meeste toeristen maken een foto van bovenaf en gaan dan weer weg. Maar als echte Hollanders willen we die steile weg natuurlijk met de fiets doen. Veel mensen kijken ons gek aan, maar het lukt om veilig beneden te komen.

Na ruim 6 uur op de fiets zijn we het zat. We brengen de fietsen terug naar de verhuur en drinken wat op Fishermans Warff. Ook hebben we eindelijk de bekende zeeleeuwen gevonden. Ze liggen lekker in de zon op een pier. Super leuk gezicht, die beesten hier midden in de stad in de drukte.

Tussen de middag hebben we al een hamburger gegeten, dus ons diner bestaat vanavond uit een broodje bij de subway. En nu hebben we een rustavond op de hotelkamer, even niksen zodat we nog enigszins uitgerust thuis komen… Maar we kunnen iedereen die naar San Francisco aanraden een dag een fiets te huren, want dit is een super leuke manier om de stad te bekijken!

reacties
  1. lenie schreef:

    het boek is bijna uit zo te zien genieten nog ff, groetjes lenie en hans

  2. ReneMarjoleinNoellaHelene de Groot schreef:

    Hallo allemaal, wat een mooie foto’s en verhalen nog steeds! Het zal wennen zijn om niet om de paar dagen weer een nieuw verhaal te lezen met mooie foto’s. Voordeel is wel dat we elkaar weer gauw zien en dat is natuurlijk ook fijn! De kinderen hebben al zeker weer zin in een speelbezoek en hebben allerlei vakantieverhalen te delen met Opa en Oma!!

    Nou lieverds, vele fijne laatste avonturen nog en alvast een hele goede reis terug, als ze jullie uit Alcatraz los zullen laten…! Zonnige groeten uit Sainte Maxime, René, Marjolein, Noëlla en Hélène

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s