De voorbereidingen

Al in de zomer van 2010 leefde bij Kelly en mij het idee om een rondreis door West-USA te gaan maken. Tijdens onze vakantie in Griekenland zaten we er al over te filosoferen. Bij thuiskomst hebben we direct spijkers met koppen geslagen en mijn ouders gevraagd of het ze leuk leek om mee te gaan. Die hadden er zelf ook al eens over nagedacht, maar wilden dat niet met z’n tweeën doen. Dus 1+1 = 3 en het plan was gemaakt.

Volgende stap was de route. Begonnen met het opvragen van 20 offertes bij allerlei Amerikaspecialisten. Intussen kregen we vooral op het AllesAmerika forum steeds vaker de tip om de reis compleet zelf samen te stellen. Dit ook maar eens uitgezocht dus. Het bleek in prijs dusdanig veel te schelen dat we hebben besloten om het toch maar zelf allemaal te regelen. Maar waar naartoe en hoe lang?

Mede door onze eerdere herinneringen aan New York wilden we daar sowieso naartoe. En de westkust natuurlijk. Los Angeles hebben we laten schieten, omdat deze stad, vergeleken bij de andere steden en bezienswaardigheden aan de westkust, niet zo hoog aangeschreven staat. Het is dus uiteindelijk New York, Las Vegas loop (langs alle parken), Death Valley, Yosemite en San Francisco geworden. Al in oktober boekten we de (rechtstreekse) vluchten Dusseldorf – NY, NY – Las Vegas en San Francisco – Dusseldorf. 10 maanden van plannen, routes maken en voorgenieten in het verschiet, great!